Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτ. Μακεδονίας



 

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας, συνεχίζοντας μια σταθερά ανοδική πορεία. Με αφορμή αυτό το γεγονός,  παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής  Π. Αποστολίδης, ο Δ/ντης Π. Νέστορας και ο οικονομικός σύμβουλος Γ. Αποστολίδης, οι οποίοι αναφέρθηκαν και στα σύγχρονα τραπεζικά προιόντα της τράπεζας.
« Η Συνεταιριστική Τράπεζα κλείνει φέτος 10 χρόνια ως πιστωτικό ίδρυμα και στο διάστημα αυτό κατάφερε από τοπική τράπεζα, να εξελιχθεί σε περιφερειακή τράπεζα. Είμαστε ισότιμο μέλος του Ταμείου Εγγυήσεως Καταθέσεων και Εγγυήσεων (ΤΕΚΕ) και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε ο Π. Αποστολίδης και πρόσθεσε πως η Συνεταιριστική προσφέρει «τα υψηλότερα επιτόκια καταθέσεων στα μέλη και τους πελάτες της σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας μας και όχι μόνο τώρα που λείπει το ρευστό».
Ο κ. Νέστορας παρουσίασε οικονομικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η Συνεταιριστική Τράπεζα τον τελευταία χρόνο αύξησε τις χορηγήσεις δανείων κατά 14,10% και σχολίασε λέγοντας πως «η αύξηση των χορηγήσεων δείχνει ότι η στρόφιγγα δεν έκλεισε, όπως στις άλλες τράπεζες. Είναι η κατάλληλη στιγμή όλες οι τοπικές επιχειρήσεις, οι κάτοικοι της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας να πλησιάσουν τη δική τους τράπεζα».
Τέλος ο Γ. Αποστολίδης αναφέρθηκε στις δύο νέες εταιρείες που ίδρυσε η Συνεταιριστική Τράπεζα και οι οποίες είναι η Εταιρεία Ακινήτων και η Εταιρεία Συμμετοχών. Ο κ. Αποστολίδης σημείωσε πως οι δύο εταιρείες θα συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη με την μεν πρώτη να ασχολείται με τον κατασκευαστικό τομέα και τη δεύτερη στην ενίσχυση καινοτόμων επιχειρήσεων.
Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.