Τι δουλειά έκαναν πριν γίνουν πολιτικοί;



Τι δουλειά έκαναν πριν γίνουν πολιτικοί;

Στα χρόνια της νιότης τους δεν προορίζονταν όλοι για πολιτικοί! Ορισμένοι όμως από αυτούς είχαν φιλοδοξίες από τότε και αρκετοί χρησιμοποίησαν την εμπειρία από τις δουλειές που έκαναν προτού ασχοληθούν με τον πολιτικό στίβο για να «ενισχύσουν» την πολιτική τους σταδιοδρομία.

Φυσικά στην παρακάτω λίστα δεν περιλαμβάνονται όλοι...

David Cameron, Ηνωμένο Βασίλειο
Η πρώτη δουλειά του Cameron προτού αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ήταν στο ερευνητικό τμήμα του Συντηρητικού κόμματος της Μ. Βρετανίας. Πριν όμως από αυτό είχε κάνει μια τρίμηνη πρακτική σε μια ναυτιλιακή εταιρεία του Χονγκ Κονγκ ενώ έχει εργαστεί και για λογαριασμό βουλευτή.

Nicolas Sarkozy, Γαλλία
Ο Sarkozy το 1978 υπηρέτησε τη θητεία του στο στρατό. Εκεί εργάστηκε ως καθαριστής για την αεροπορία, ενώ λίγο αργότερα στην ηλικία των 26 ξεκίνησε να δουλεύει ως δικηγόρος και το έκανε αυτό για 2 ακόμη δεκαετίες.

Toomas Hendrik Ilves, Εσθονία
Ο Ilves έχει διατελέσει πρέσβης της χώρας του στις ΗΠΑ, όπου είχε σπουδάσει. Η πρώτη του δουλειά ήταν βοηθός ερευνητής στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Columbia.

Boiko Borisov, Βουλγαρία
Ξεκίνησε την καριέρα του ως πυροσβέστης. Αργότερα εργάστηκε ως σωματοφύλακας και έκανε τη δική του εταιρεία φύλαξης προτού στραφεί στην πολιτική.

Recep Erdogan, Τουρκία
Μεγάλωσε σε μια φτωχή περιοχή και μετακόμισε στην εφηβεία του στην Κωνσταντινούπολη. Προκειμένου να βγάλει το χαρτζιλίκι του ο Erdogan πουλούσε λεμονάδα και σπόρια στο δρόμο, όσο πήγαινε ακόμη σχολείο.

Ivo Josipovic, Κροατία
Προτού ασχοληθεί με την πολιτική ο Josipovic ήταν συνθέτης. Έχει ηχογραφήσει περισσότερες από 45 μουσικές συνθέσεις, ενώ έχει γράψει και 85 νομικά κείμενα.

Dalia Grybauskaitė, Λιθουανία
Ακόμα μία ηγέτης με μουσικό υπόβαθρο. Έχει εργαστεί στην κρατική φιλαρμονική ορχήστρα ως επιθεωρήτρια προσωπικού σε ηλικία 19 ετών, ενώ ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε τις σπουδές της στην πολιτική οικονομία.

24ωρο

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.