Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης



Σε διάστημα περίπου 20 ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής και ανέγερσης του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Μεγάρου της Κοζάνης, που θα στεγάσει όλες της αστυνομικές υπηρεσίες σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο που πληρεί όλες τις προδιαγραφές. Αμφίβολο είναι πότε ακριβώς θα μπορέσει να παραδοθεί το κτήριο, ενώ το μόνο μελανό σημείο στο υπερσύγχρονο κτήριο είναι η έλλειψη χώρου στάθμευσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στον «Π.Λ.» ο πρόεδρος του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης κ. Στέλιος Μπαντόλας, ο εργολάβος ολοκληρώνει τις εργασίες του σε περίπου 20 ημέρες. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόβλημα με το θέμα της παράδοσης του έργου, αφού ο αρμόδιος οργανισμός της Κ.Ε.Δ. είναι από αυτούς που καταργούνται, (δεν υπάρχει καν διευθύνων σύμβουλος) με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο ποιος θα κάνει την παραλαβή του έργου. «Ευελπιστούμε ότι θα βρεθεί κάποια λύση ώστε να γίνει η γίνει η παραλαβή του κτιρίου» σημείωσε ο ίδιος.

Το κτίριο (η κατασκευή του οποίου κόστισε συνολικά 11 εκ. ευρώ) είναι σε έκταση 4 στρεμμάτων σε 5.000 τ.μ. επιφάνειας, έχοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις, αφού μέσα στο κτίριο θα υπάρχουν υπόγειο γκαράζ, σκοπευτήριο, γυμναστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα. Έχουν προβλεφθεί σύγχρονοι χώροι που θα πληρούν τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων, με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. «Θεωρείται ένα κτίριο κόσμημα για την περιοχή, από τα πιο σύγχρονα στην Ελλάδα. Είναι πολύ καλής κατασκευής, από τα καλύτερα δημόσια κτήρια που έχουν γίνει και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα ιδιωτικό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαντόλας.

Το μόνο μελανό σημείο είναι η έλλειψη πάρκιγκ τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το κοινό που θα θελήσει να εξυπηρετηθεί, αφού τα πάρκιγκ που υπάρχουν (υπόγεια και υπέργεια), είναι για να καλύψουν της ανάγκες στάθμευσης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων. Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα έχει ζητηθεί και από τους αστυνομικούς υπαλλήλους αλλά και από τη διοίκηση της αστυνομίας να βρεθεί λύση. Όπως τόνισε ο κ. Μπαντόλας έχει ζητηθεί από πλευράς υπηρεσίας να παραχωρηθεί μια έκταση από το Στρατόπεδο Μακεδονομάχων ακριβώς απέναντι και να διαμορφωθεί σε πάρκινγκ. Σε πρώτη φάση η απάντηση που πήρε η υπηρεσία, ήταν ότι ο χώρος κρίθηκε απαραίτητος για τη λειτουργία του στρατοπέδου, αλλά μετά από κάποιες επαφές που έκανε ο δήμαρχος Κοζάνης με τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη υπήρξε προφορική συναίνεση για την παραχώρηση του χώρου, ωστόσο το θέμα δεν έχει προχωρήσει.

Ζήτημα τώρα, είναι να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία παραλαβής του έργου και μετεγκατάστασης των υπηρεσιών, με ευχές όλων να μπορέσει αυτό να γίνει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου και να μην …πιάσουν Χριστούγεννα και η κατάσταση ακόμη να εκκρεμεί. Λύση ζητείται και στο θέμα του πάρκιγκ, αλλά σε αυτό το θέμα αναζητείται απόφαση από το αρμόδιο υπουργείο.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.