Οι χουβαρντάδες της ΕΡΤ και το Champions League



Η επιλογή της ΕΡΤ να ανανεώσει τα δικαιώματα μετάδοσης του Champions League μέχρι το 2015 προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις φτάνοντας στη Βουλή, με τη Νέα Δημοκρατία να ετοιμάζεται να προσφύγει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να μην εφαρμοστεί η συμφωνία.

Η ΕΡΤ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, συμφώνησε με την ΤΕΑΜ για την τριετία 2012- 2015 έναντι 18 ή 24 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που θεωρείται αδύνατο να καλυφθεί από τα διαφημιστικά έσοδα.

Με ανακοίνωσή της επισήμανε ότι έχει την υποχρέωση να προσφέρει στους Έλληνες τηλεθεατές, που πληρώνουν για αυτήν, το καλύτερο δυνατό τηλεοπτικό προϊόν.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, αφού κατήγγειλε την κίνηση της ΕΡΤ, επεσήμανε σε δήλωσή του ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την παρέμβασή του για να μην εφαρμοστεί η συμφωνία.

“Σε μια χώρα που δοκιμάζεται βάναυσα από την ασφυκτική οικονομική πολιτική του μνημονίου, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιβάλλει συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, που αφανίζουν στο σύνολό τους τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αποτελεί πρωτοφανή πρόκληση η απόφαση της ΕΡΤ, όχι μόνο να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τα δικαιώματα του Champion League , αλλά και να σκορπίσει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό τουλάχιστον είκοσι (20) εκατομμύρια ευρώ από την τσέπη του δοκιμαζόμενου Έλληνα πολίτη.

Ακόμα πιο εξοργιστικές είναι οι πληροφορίες, που μεταδόθηκαν, ότι η προσφορά του δεύτερου μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ήταν μόλις έξι (6) εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή δεκατέσσερα (14) ολόκληρα εκατομμύρια λιγότερα από όσα έδωσαν οι χουβαρντάδες διοικούντες την ΕΡΤ, για μόλις 17 αγώνες τη χρονιά, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Η διοίκηση της ΕΡΤ, κάτω από τις σημερινές δυσβάστακτες οικονομικές συνθήκες, δεν έχει το δικαίωμα να κατασπαταλήσει με αυτόν τον προκλητικό τρόπο τα χρήματα του Ελληνικού λαού, τη στιγμή μάλιστα που κλείνει κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους με την πρόφαση της οικονομικής εξυγίανσης.

Αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά ακόμη και η απλή συμμετοχή της ΕΡΤ σήμερα σε διαδικασίες απόκτησης τηλεοπτικών αθλητικών δικαιωμάτων ύψους εκατομμυρίων ευρώ.

Τυχόν επιχειρήματα περί απόσβεσης μέσω διαφημίσεων είναι τουλάχιστον φαιδρά σε μια ραγδαία συρρικνούμενη διαφημιστική αγορά.

Ο χορός εκατομμυρίων από μια ομάδα “ημετέρων” που καταγγέλλουμε εδώ και μήνες, συνεχίζεται.

Προειδοποιούμε τη διοίκηση της ΕΡΤ , τα μέλη του Δ.Σ., το Νομικό Τμήμα της ΕΡΤ και τους αρμόδιους υπαλλήλους να μην προχωρήσουν στην έγκριση και στην υπογραφή σύμβασης για τα δικαιώματα του Champions League, διότι θα διαπράξουν το κακούργημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Επειδή, μετά από τρεις αναπάντητες ερωτήσεις στην Βουλή για μεγάλα σκάνδαλα της ΕΡΤ, δεν δικαιούμαι πλέον να περιμένω τίποτα από τον κ. Μόσιαλο, μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να εμποδίσει τον σκανδαλισμό του Ελληνικού λαού από αυτές τις αποφάσεις.

Θα προσφύγω εκ νέου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε η δίκαιη οργή του κόσμου να μην παντρευτεί με το αίσθημα της αδικίας από την ανενόχλητη καταλήστευση δημόσιας περιουσίας, γιατί αυτό είναι ένα άσχημο εκρηκτικό μίγμα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.