Οι μαθητές σχολείων της Κοζάνης δεν γύρισαν «κεφάλι» στους επισήμους στην παρέλαση!



Για πρώτη φορά στην ιστορία των μαθητικών παρελάσεων στην Κοζάνη, οι μαθητές των σχολείων της περιοχής κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την 99η επέτειο Απελευθέρωσης της Κοζάνης που βρίσκεται σε εξέλιξη, επέλεξαν με άκρως συμβολική κίνηση να περάσουν τα δικά τους μηνύματα: Δεν «γύρισαν» το κεφάλι στους επισήμους, αλλά έστρεψαν το βλέμμα τους αλλού, γυρνώντας τους μεταφορικά και κυριολεκτικά «την πλάτη»!

Η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών των περισσοτέρων σχολείων της Κοζάνης –και κυρίως οι μαθητές του 1ου και του 2ου Λυκείου- την ώρα της παρέλασης και ενώ βρίσκονταν μπροστά από τους επισήμους, επέλεξαν να μην γυρίσουν το κεφάλι προς την μεριά των επισήμων, όπως είθισται, αλλά να στρέψουν το βλέμμα τους αλλού, σε μια άκρως συμβολική κίνηση αντίδρασης….

Ενδεικτικά, μόλις ο παραστάτης του σχολείου κατέβασε το χέρι, οι μαθητές είτε γύρισαν το κεφάλι από την άλλη μεριά, είτε κοίταξαν ευθεία και όχι προς το μέρος των επισήμων! Ανάλογο περιστατικό δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία των μαθητικών παρελάσεων στην Κοζάνη…

kozanimedia.gr

 

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.