Ετοιμότητα των υπηρεσιών εν όψει χειμώνα – Αισιοδοξία παρά τα προβλήματα



Η ετοιμότητα όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις χιονοπτώσεις και τους παγετούς κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου (ΣΟΠΠ) που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Στην σύσκεψη έδωσαν το «παρών» όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων οργάνων, όπως η πολιτική προστασία, η αστυνομία (περιφερειακή διεύθυνση και τοπική αστυνομική διεύθυνση), η περιφερειακή διεύθυνση πυροσβεστικής και η διοίκηση πυροσβεστικής; Υπηρεσίας Κοζάνης, ο δήμος Κοζάνης, εκπρόσωποι του στρατού, εθελοντές και άλλα αρμόδια όργανα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης εξέφρασε την ετοιμότητα της Π.Ε. Κοζάνης, για την αντιμετώπιση των όποιων έκτακτων καιρικών φαινόμενων και ακραίων συνθηκών, λέγοντας μάλιστα πως έχει διενεργηθεί και ο σχετικός διαγωνισμός για την προμήθεια του Δήμου και των περιοχών της Π.Ε. Κοζάνης με την απαραίτητη ποσότητα αλατιού. Παράλληλα υπάρχει ετοιμότητα τόσο των μηχανημάτων όσο και του προσωπικού της Π.Ε. Κοζάνης. Ωστόσο, φέτος το προσωπικό που έχει «απομείνει» είναι ελάχιστο σε αριθμό σε σχέση με άλλες χρονιές εξαιτίας πολλών συνταξιοδοτήσεων. Χαρακτηριστικά, στο συγκεκριμένο κομμάτι θα απασχολούνται φέτος πέντε άτομα, και όπως έσπευσε να τονίσει ο κ. Σόκουτης θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο και στην περίπτωση που χρειαστεί θα ζητηθεί και η συνδρομή ιδιωτών.

Όλο το οδικό δίκτυο και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων θα εξυπηρετηθεί με τον στόχο των μηχανημάτων και το προσωπικό που υπάρχει σε συνεργασία με την έδρα της περιφέρειας και της τέσσερις περιφερειακές ενότητες» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. Επίσης προχώρησε και η διαδικασία διαγωνισμού δημοπράτησης ιδιωτικών μηχανημάτων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν όταν παραστεί ανάγκη. Εκφράστηκε, παράλληλα, η ελπίδα ο χειμώνας φέτος να μην είναι βαρύς, αλλά «ότι και να παρουσιαστεί είμαστε πανέτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε» σημείωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας στην περιφέρει Δυτικής Μακεδονίας Πρόδρομος Ασλανίδης επεσήμανε ότι «συνεδριάζει σήμερα το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας με σκοπό τον συντονισμό και την καλύτερη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο. Βέβαια τα όποια προβλήματα προκύψουν και υπάρχουν με έλλειψη χειριστών θα αντιμετωπιστούν. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε παραγγείλει αλάτι, υπάρχει ποσότητα και από πέρυσι, έχουμε εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις και πιστεύουμε ότι είμαστε έτοιμοι».

Η σύσκεψη συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των υπευθύνων από κάθε υπηρεσία.

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.