Ενδιαφέρουσες επισκέψεις σε επιχειρήσεις της Σεβίλλης πραγματοποιεί η 12μελής αποστολή του ΕΒΕ Ν. Κοζάνης στην Ισπανία



0a1i978ybuouo9Με επιτυχία ξεκίνησαν οι επαφές και οι ενημερώσεις της 12μελούς επιχειρηματικής αντιπροσωπείας  του ΕΒΕ Κοζάνης στην Σεβίλλη της Ισπανίας όπου και βρίσκεται από τις 3 Οκτωβρίου για να επισκεφθεί Ισπανικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων  και ποτών, στα πλαίσια της υλοποίησης του επιχειρηματικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Leonardo da Vinci» του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Τις δύο πρώτες ημέρες (4 & 5 Οκτωβρίου) έγιναν συναντήσεις  σε επιχειρήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους επιχειρηματίες της περιοχής. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε ένα από τα πιο παλιά οινοποιία στη  πόλη ΧΕΡΕΘ της Ανδαλουσίας, όπου παράγεται το ονομασίας προελεύσεως κρασί και «Μπραντυ» το οποίο διατίθεται σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Αμερική. Οι υπεύθυνοι του Οινοποιείου εξήγησαν στους επισκέπτες τις μεθόδους παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης του προϊόντος καθώς και τον τρόπο που κάνει μοναδικό στο είδος του το συγκεκριμένο προϊόν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ίδια πόλη σε μια μοναδική για το είδος της επιχείρηση. Που δραστηριοποιείται  στο χώρο της εστίασης με κάθετη οργάνωση στους τομείς της εκπαίδευσης νέων μαγείρων και ζαχαροπλαστών, της παραγωγής και τυποποίησης ετοίμων φαγητών & γλυκών, του Κέτεριγκ,  της οργάνωσης εκδηλώσεων, του εστιατορίου και του καταστήματος λιανικής πώλησης των παραγόμενων προϊόντων. Όλα αυτά συγκεντρωμένα σε ένα πολυχώρο. Οι υπεύθυνοι της εν λόγω Ισπανικής επιχείρησης ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, καθώς  και για τον τρόπο διάθεσης των παραγόμενων προϊόντων.

Οι επιχειρηματίες  μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους υπευθύνους για μια σειρά τοπικών προϊόντων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι υπεύθυνοι της Ισπανικής επιχείρησης, τόσο για τους υπό εκπαίδευση ΣΕΦ, όσο και για τα παραγόμενα προϊόντα (Κρόκος Κοζάνης, Τυροκομικά προϊόντα, Σαλάτες αλοιφές, λιαστό κρασί κ.α.) και τους επέδωσαν δείγματα αυτών που φρόντισαν να έχουν μαζί τους.

Το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο, ανταλλάχτηκαν απόψεις και αναμένονται περαιτέρω συνεργασίες.  Η αποστολή θα συνεχίσει τις επαφές και την ενημέρωση και τις επόμενες ημέρες και θα επιστρέψει στην Κοζάνη στις 9 Οκτωβρίου 2011.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.