Aηδία! Τα πάντα όλα στημένα! Νέες εξελίξεις…



beos_psomiadis-458x315Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με 12 νέα στημένα παιχνίδια. Στα παιχνίδια αυτά υπάρχει ενεργή ανάμιξη του προφυλακισμένου Τσακογιάννη.  Η εξέλιξη αυτή βάζει νέα «φωτιά» στο φετινό πρωτάθλημα της Super League,  όπου λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή της δεύτερης μόλις αγωνιστικής, έχουν τιμωρηθεί δύο ομάδες αλλά εκκρεμεί ακόμα η υπόθεσή τους (Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου), σώθηκε  στα χαρτιά ο Αστέρας Τρίπολης και υποβιβάζεται ο Ηρακλής, καθώς φέρεται να προσκόμισε πλαστή φορολογική ενημερότητα.

Πλέον  κινδυνεύουν με τιμωρία άλλες τρεις ομάδες της Super League , ο Παναιτωλικός, ο ΟΦΗ και ο ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίες κέρδισαν την άνοδο κατά την περυσινή περίοδο.

Ανάμειξη σε χειραγώγηση αγώνων υπάρχει πλέον για έξι ομάδες μέχρι στιγμής, σε πρωτάθλημα δεκαέξι συλλόγων. Σύμφωνα με την πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης Β’ και Γ’ εθνικής κατηγορίας, οι ακόλουθες αναμετρήσεις της περιόδου 2010-2011 θεωρούνται στημένες: Αετός Σκύδρας-Δόξα Κρανούλας, Κόρινθος-Παναχαϊκή, Ιωνικός-ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός-Ιωνικός.

Τα 12 αυτά ματς δεν συμπεριλαμβάνονται στους φακέλους των 42 ύποπτων αγώνων που έχει αποστείλει η ΟΥΕΦΑ στις ελληνικές αρχές. Προέκυψαν κατά την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών του Γιώργου Τσακογιάννη από τον περασμένο Ιανουάριο και είναι σε ξεχωριστό φάκελο. Μέσα από αυτές τις συνομιλίες προέκυψε και η δίωξη που ασκήθηκε κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, του Γιώργου Τσακογιάννη και του Ιωάννη Παπαδόπουλου για: «υποκίνηση και διευκόλυνση με οποιονδήποτε τρόπο οργανωμένης ομάδας προσώπων για να διαπράξουν το αδίκημα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ( πλημμέλημα που τιμωρείται από το άρθρο 41 παρ. στ΄ του αθλητικού νόμου), σχετικά με τον αγώνα Κόρινθος – Παναχαϊκή, ο οποίος είναι ανάμεσαστους 12.

H πειθαρχική επιτροπή έχει τελεσίδικα αποφασίσει πως η υπαίτια για την χειραγώγηση όλων αυτών των 12 αγώνων είναι η Ηλιούπολη του Γ. Τσακογιάννη. Ο μεγαλομέτοχος της αθηναϊκής ομάδας κλήθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης, όμως δεν προσήλθε  κατά την εκδίκαση και η διαδικασία ολοκληρώθηκε ερήμην.

Επίσης, δεν ασκήθηκε έφεση κατά το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, συνεπώς η απόφαση είναι οριστική και αμετάκλητη. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι το περιεχόμενο της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής έχει εκδοθεί εδώ και περίπου 15 ημέρες, όμως ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί! Τα ματς τα οποία θεωρούνται επίσης στημένα, είναι αγώνες της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011 με τις ακόλουθες ομάδες: Δόξα Δράμας, Διαγόρα Ρ., Τρίκαλα, Λεβαδειακό, Θρασύβουλο, Ιωνικό, Εθνικό και ΟΦΗ.

Ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβασθεί από τη Δικαιοσύνη στην πειθαρχική επιτροπής της Ένωσης  Β’ και Γ΄ Εθνικής και η οποία πλέον αναμένεται να εκδώσει ποινές για τις ομάδες που εμπλέκονται.

antinews

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.