ΤΕΒΕ, Goldman Saks και Πράσινα άλογα…



teve_banner98Γραφτηκα στο ΤΕΒΕ το 1993 απο εναν ασφαλιστή που ήθελε να με κάνει ασφαλιστή. Δεν έγινα ασφαλιστής όμως το ΤΕΒΕ ετρεχε. Σε πέντε μηνες πάω να το κόψω μου λέει η Εφορία δεν γίνεται να διακόψεις άν δεν πληρώσεις το ΤΕΒΕ. Παω στο ΤΕΒΕ μου λέει άν δεν υπογράψεις ότι μας χρωστάς 5 μήνες, δεν σου δινουμε χαρτί για την Εφορία. Απο τον Ανα στον Καιάφα. Είδα κι απο είδα, γίνομαι ελεύθερος επαγγελματίας σαν γραφίστας μπάς και βγάλω περισσότερα λεφτά και τα πληρώσω όλα. Τίποτα δεν γίνεται και στο μεταξύ το ΤΕΒΕ τρεχει. Για ένα χρόνο λεφτά δεν βγαίνουν ούτε για να ζήσω καλά καλά, που να πληρώσω το ΤΕΒΕ.

Κάθε φορά που παω να διακόψω το ίδιο βιολί. Μετά φτιαχνοντας πελατεία μπορώ επιτέλους να πληρώσω το ΤΕΒΕ ΄΄ομως αυτοί οι λοποδύτες όχι μόνο ζητάνε τα προηγουμενα, έχουνα βάλει και τόκους. Τους λέω να πληρώνω τους τρέχοντες μήνες και τα παλιά να παγώσουν, δεν το δέχονται. Αγωνίζομαι να πάω καλύτερα τη δουλειά, μπάς και βρώ όλα αυτα τα λεφτά, φυσικά δεν γίνεται. Φτωχός άνθρωπος είμαι που να την βρώ ολόκληρη περιουσία στα κερατιάτικα; Ετσι φτάνει το 2000 και χρωστάω 7000 ευρώ που με τους τόκους και τα πανοτόκια τα έχουνε κάνει 10,000. Στο μεταξύ φυσικά ούτε ασπιρίνη δεν έχω πάρει ποτέ απο το ΤΕΒΕ.

Τότε λέω ότι μ’αυτούς δεν πάει καλά. Πάω υπογράφω το κωλόχαρτο που τόσα χρόνια δεν υπέγραφα, μου δίνουν το άλλο κωλόχαρτο για την εφορία, πάω κάνω διακοπή όλη αυτή την ιστορία και …. παω στο ταμείο εμπόρων. Ανοίγω με παρεμφερή κύκλο εργασιών και επιτέλους όχι μόνο είμαι νόμιμος, για πρώτη φορά έχω και ιατροφαρμακευτική κάλυψη που πρίν το ΤΕΒΕ δεν μου έδινε βέβαια μιας και δεν πλήρωνα.

Το 2004 κλείνω το μαγαζί γιατί πάω εκτός Ελλάδας. Ολα τέλεια και άψογα με το ταμείο εμπόρων. Γυρίζω αφού με χίλιους κόπους έχω μαζέψει κάποια λεφτάκια για να ανοίξω κάποιο μαγαζί και τώρα, στην παραμεθόριο αποφασίζω να ξεκινήσω. Ομως πανάθεμα τις μεταρρυθμίσεις τους το Ταμείο Εμπόρων έχει ενωθεί τώρα με το καταραμένο ΤΕΒΕ.

Εστω τι να γίνει; παω στο ΤΕΒΕ νομίζοντας ότι θα είναι 10,000 ευρώ, και λέω ε θα αγοράσ ω 7000 ενσημα, ΄θα πληρώσω  και 3000 χαράτσι, στα κομάτια, δεν πειράζει. Προκειμένου να είμαι άνεργος θα τα πληρώσω. Και τι μου λένε οι αθεόφοβοι; Το 10 έγινε 19,000 ευρώ τώρα !
Μα τι λέτε καλέ, τους λέω, ούτε η Goldman Sachs να είσασταν. Είναι νόμιμο αυτό που κάνετε;
Απολύτως νόμιμο, με διαβεβαιώνουν.
Μα πώς είναι δυνατόν να με χρεώνετε 19,000 ευρώ όταν δεν σας εχω κοστίσει ούτε μια ασπιρίνη;
Δεν έχει σημασία κυριέ μου, ο νόμος είναι νόμος.

Του κάκου τους είπα ότι έχω δυο μικρά παιδιά, ότι είμαι άτομο με σοβαρέςς αναπηρίες και με ειδικές ανάγκες και οτι δεν μπορώ να βρώ δουλειά πουθενά, ότι πήγα 5 χρόνια στην αραπιά προκειμένου να ανοίξω μια δουλειά κι εγώ για να ζήσω. Ο νόμος είναι νόμος. Ας προσέχατε τις υποχρεώσεις σας.

Μα ποιές υποχρεώσεις; τους λέω. Αφού δεν θέλω τίποτα απο σας ! Μόνο να μπορέσω να ανοίξω το μαγαζί μου με το ταμείο Εμπόρων, και για τα ένσημα 1993-2000 δεν έχω την παραμικρή απαίτηση απο σάς Σας υπογράφω ότι θέλετε.

Μα δεν είναι θέμα να μας υπογράψετε, χρωστάτε κύριε μου.

Εσείς το φτιαξατε να χρωστάω, που δεν με αφήνατε να κλείσω το ρημάδι το ασφαλιστής απο την αρχή. Εγω ποτέ δεν πήρα τίποτα απο εσάς . Επιτέλους είναι παράλογη αυτή η κατάσταση, καταλάβετέ το. Πώς είναι δυνατόν να χρωστάω προιόν που ποτέ δεν παρέλαβα ουτε θα παραλάβω;

Αν πληρώσετε θα το παραλάβετε

Μα δεν το θέλω, γιατί να το πληρώσω ή να το παραλάβω; Εγώ το Ταμείο Εμπόρων θέλω  αυτό πλήρωνα αυτό θέλω να αγοράσω και με αυτό θα συνεχίσω.

Αδιάφορο, τώρα ενώθηκαν οπότε πρέπει να πληρώσετε κι εμάς.

Κατάληξη; Μου είπαν ότι σε είκοσι χρόνια (!!!!!!) απο τη διακοπή΄θα έχω δικαίωμα να αρνηθώ την ασφάλιση, οπότε να απαλλαγώ χωρίς παροχές.

Μα τότε θα είμαι 59 χρονών τους λέω, και τα παιδιά μου θα έχουν τελειώσει και το Λύκειο.

και τι μου λέει η υπάλληλος

Αδιάφορο… !

αναγνώστης kozaniLife

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.