Με το συμβολικό ποσό των 100000 ευρώ νοικιάζεται το χιονοδρομικό του Καϊμάκτσαλαν για ένα χρόνο!



kaimaxtsalan976t989Με τη χαμηλή τιμή εκκίνησης των 100.000 θα διεξαχθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την εκμίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου Καϊμακτσαλάν σε ιδιώτη από τη νέα σεζόν. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Μακεδονία, ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης πρότεινε ως την καλύτερη δυνατή λύση την εκμίσθωση του χιονοδρομικού δεδομένου οτι τα χρέη που αφήνει πίσω της η αναπτυξιακή εταιρεία της πρώην νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Πέλλας (ΕΥΡΩΑΠ), αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, στην οποία ανήκει ο χώρος του, παραχώρησε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το κέντρο για δύο χρόνια. Όμως μαζί με το χιονοδρομικό η περιφέρεια κληρονομεί και το χρέος των… περίπου 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ο ανάδοχος -που θα αναδειχθεί με ανοιχτή δημοπρασία- θα κληθεί να καταβάλει ετησίως 100.000 ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας ως συμβολικό ενοίκιο.

“Μέχρι τώρα περιμέναμε τα αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης, αλλά κάτι τέτοιο δεν προχώρησε, οπότε έπρεπε να βρεθεί μια λύση” τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης. Ως εκ τούτου, όπως είπε, αποφασίστηκε η διενέργεια δημοπρασίας, που θα γίνει σε λίγες μέρες, εφόσον ετοιμαστεί ο φάκελος από τους νομικούς συμβούλους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ai-vres.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.