Ενόψει Νιάημερου – Της Ιωάννας Κωσταρέλλα



niaimeros_kozanilifeΣυνηθίζουμε να γράφουμε για το τι δεν πήγε καλά και σπανιότερα για το τι μπορεί να πάει καλύτερα με τις απαραίτητες παρεμβάσεις και αλλαγές.  Κι επειδή πλησιάζει ο καιρός του Νιάημερου, καλό είναι κάποια ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση και στη λειτουργία του χώρου να τεθούν επί τάπητος έγκαιρα, προκειμένου να μη γίνουμε για άλλη μια φορά μετά Χριστόν προφήτες.

Κυρίαρχο είναι το ζήτημα της έκτασης που καταλαμβάνει το εμπορικό πανηγύρι και της τήρησης των θέσεων, έτσι όπως αυτές ορίζονται από το δήμο Κοζάνης.  Είναι απαράδεκτο να εκθέτουν περισσότεροι από αυτούς που πληρώνουν, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα δεν εκδίδουν και τα νόμιμα παραστατικά.

Το δεύτερο και σημαντικότερο, ιδιαίτερα για τους κατοίκους της περιοχής, είναι το θέμα της καθαριότητας του χώρου και της απρόσκοπτης μετακίνησης και διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης, όπως ΕΚΑΒ και πυροσβεστικής. Κι αν για μια μέρα, μπορούν όλοι να κάνουν υπομονή και να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές διαδρομές για να φθάσουν στον προορισμό τους, όταν αυτό παρατείνεται οδηγούμαστε στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς ο δρόμος που μπλοκάρεται είναι επί της ουσίας η βασική οδική αρτηρία προς τις εθνικές οδούς.

Είναι μάλλον στιγμή να προχωρήσει το θέμα της μεταφοράς του χώρου του Νιάημερου σε κάποιο άλλο σημείο, όπου δεν θα δημιουργούνται τόσα προβλήματα και θα υπάρχουν και οι απαραίτητης υποδομές υγιεινής και καθαριότητας. Αυτό που ξεκίνησε σαν ένα μικρό πανηγύρι με λίγους μόνο εκθέτες, έχει πλέον διογκωθεί και όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα πανηγύρια σε όλο τον κόσμο, αναζητά ένα χώρο που να πληροί τις προδιαγραφές.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.