«Χρυσοί» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας οι αδελφοί Γκουντούλα!





Το «χρυσό»  δίδυμο της επιτυχίας από τα Σέρβια Κοζάνης έκανε και πάλι το «θαύμα» του! Τα αδέρφια Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας κατέκτησαν χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας του Πλόβντιβ, κάνοντας ουσιαστικά «βόλτα» στον τελικό του αθλήματός τους!
Εντυπωσιακή για ακόμα μία φορά η ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας του Πλόβντιβ. Τρία πληρώματα, αυτό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου των ανδρών, της τετρακώπου άνευ των ανδρών και του διπλού σκιφ ελαφρ΄ψν βαρών των γυναικών, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και συνέχισαν την παράδοση που δημιουργεί τα τελευταία δέκα χρόνια η ελληνική κωπηλασία.
Στη δίκωπο, οι Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας εκαναν «βόλτα» στον τελικό τους, αφήνοντας δύο μήκη βάρκας πίσω τους το ιταλικό πλήρωμα, ενώ περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα πιο αργοί ήταν οι «χάλκινοι» Σέρβοι.

Από την αρχή διαφορά ασφαλείας πήραν στον τελικό της τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου οι Στέργιος Παπαχρήστος, Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου. Χωρίς να απειληθούν πήραν άνετα το χρυσό, αφήνοντας πίσω τους τις βάρκες της Λευκορωσίας και της Ιταλίας.
Εντυπωσιακές οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου. Έφτιαξαν διαφορά πέντε δευτερολέπτων από τις Βρετανίδες Τουάιμαν και Ντένις, την οποία κράτησαν ως το φινάλε. Το χάλκινο κατέκτησε το πλήρωμα της Ιταλίας.
Στο διπλό σκοφ ελαφρών βαρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης, ξεκίνησαν καλά, ήταν στην πρώτη θέση στα πρώτα 500 μέτρα, αλλά οι Ιταλοί Μπερτίνι και Λουίνι άφησαν τους Έλληνες να αρκεστούν στο ασημένιο μετάλλιο.
Δεν τα κατάφερε στο σκιφ γυναικών η Κατερίνα Νικολαΐδου. Μέχρι τα μισά της κούρσας ήταν στην τελευταία θέση και παρά την αντεπίθεσή της στο τελευταίο χιλιόμετρο, κατετάγη τέαρτη και έχασε για μερικά δευτερόλεπτα το μετάλλιο.
kozanimedia.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.