Κοζάνη: Τα… ΗΠΑν με την Πρόξενο



0a1uhvbi987g9Τους κύριους επιχειρηματικούς κλάδους της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τη δυναμική που αυτές αναπτύσσουν, περιέγραψαν διεξοδικά στη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κα Catherine Kay, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Χρήστος Σάββας και ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου,  κ. Παναγιώτης Αποστολίδης.

Κατά την επίσκεψή της στην 27η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας η κα Kay έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα και ζήτησε να μάθει το μέγεθος των εξαγωγών που πραγματοποιούνται από τη Δυτική Μακεδονία στη χώρα της, όπως και για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξάγουν  προϊόντα από όλους τους κλάδους που αναπτύσσονται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων εκτός των τροφίμων – ποτών και του κρόκου, του μαρμάρου Τρανοβάλτου, των γουναρικών Σιάτιστας και άλλων. Τα τοπικά προϊόντα, τόνισαν οι πρόεδροι των δύο φορέων, είναι σε θέση να φτάσουν και στις αγορές των Η.Π.Α., όπου ήδη πολλά από αυτά κατέχουν περίοπτη θέση, όπως τρόφιμα και ποτά. Παράλληλα ζήτησαν τη συνδρομή της Γενικής Προξένου προκειμένου Αμερικανοί επιχειρηματίες να επισκεφθούν την περιοχή, για να γνωρίσουν σε προκαθορισμένες συναντήσεις τα προϊόντα που παράγονται από τοπικές επιχειρήσεις.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.