Και πως φθάσαμε στους «κολασμένους μήνες»;



papandreou_greece_golgothasΟ αείμνηστος Βέγγος λιγότερο είχε τρέξει σε όλες τις ταινίες μαζί από όσο τρέχει σήμερα η κυβέρνηση! Και στην περίπτωση του αξέχαστου ηθοποιού εκείνος μεν έτρεχε για να βγάλει τον περιούσιο, ενώ η κυβέρνηση για να πάρει αυτόν του ελληνικού λαού…. Και τι έρχεται να κάνει τώρα η κυβέρνηση; Για άλλη μία φορά τρέχει για να καλύψει τις δικές της ανεπάρκειες, του ΠΑΣΟΚ ως κόμματος, κινήματος έπρεπε να πω, μην κάνουμε και τέτοια τρομακτικά λάθη, αλλά και ολόκληρου του πολιτικού φάσματος της χώρας. Τι άλλο τρέχει να κάνει; Να σεβαστεί αυτά που υπέγραψε ότι θα κάνει και δεν έκανε μέχρι σήμερα!!! Δηλαδή το αυτονόητο που κάνει κάθε έντιμος άνθρωπος.

Σε ένα πράγμα μπορεί να συμφωνήσει κανείς με τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Βενιζέλο. Ότι πράγματι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟΙ για πολλούς και διαφόρους λόγους, που άλλους τους ανέφερε και άλλους όχι. Για παράδειγμα έθεσε απ’ έξω-απ’ έξω την στάση της Γερμανίας. Στην περίπτωση αυτή η κατάσταση δεν επηρεάζεται μόνον από τα εσωτερικά προβλήματα της Καγκελαρίου Μέρκελ, ήττες σε εκλογές, αντιρρήσεις για την βοήθεια προς την Ελλάδα από τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Γερμανία κλ. Υπάρχει και άλλος ένας παράγοντας στον οποίο μπορεί να μην δίνουμε την σημασία που πρέπει. Και αυτός είναι ότι στις 14 Σεπτεμβρίου εκδικάζεται στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης μία άκρως κρίσιμη υπόθεση για το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Μάλιστα όπως ελέχθη και από τον Βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Ν. Τσούκαλη, «η οποιαδήποτε απόφαση θα αποτελέσει πρόκριμα, νομολογία, για κάθε σχετική αξίωση πολιτών ή κρατών ανά την Ευρώπη, κυρίως όσον αφορά στο δικαίωμα ετεροδικίας της Γερμανίας, δηλαδή σε σχέση με την αρμοδιότητα δικαστηρίων χωρών να αποφασίζουν για τις αποζημιώσεις».

Και νομίζουμε ότι όλοι μπορούν να αντιληφθούν σε τι θέση θα βρεθούν αν η απόφαση δεν είναι ευνοϊκή για τους ίδιους…… Από την άλλη πλευρά, έχουμε την έναρξη των γεωτρήσεων στην Κύπρο, τις απειλές της Άγκυρας, την στρατηγική της και της κινήσεις της για να γίνει ο ηγεμών της Μέσης Ανατολής και όχι μόνον. Αλλά ας μην τρελαθούμε κιόλας…. Μπορεί η Τουρκία να έχει γεωστρατηγική σημασία αλλά δεν παύει να έχει και τρομακτικά προβλήματα τα οποία μπορούν να την διαλύσουν στα εξ ων συνετέθη σε χρόνο μηδέν. Μετά αρχίζουμε εμείς τις δικές μας έρευνες για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στο Ιόνιο και την Κρήτη. Κάτι που «τρελαίνει» την Τουρκία η οποία ορέγεται τα αντίστοιχα κοιτάσματα που υπάρχουν εντός της Ελληνικής ΑΟΖ στο Αιγαίο. Και δεν πάει να λέει ότι θέλει το διεθνές δίκαιο; Προφανώς «διεθνές» δίκαιο κατά τον κύριο Ερντογάν και την παρέα του είναι ότι ορίζει το συμφέρον της Τουρκίας!!!!

Επομένως στα υπαρκτά πολύ δύσκολα προβλήματα ήρθε και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ για να τα διορθώσει όλα εκείνα που έπρεπε να είχε κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο για να μην δίνουμε αφορμές να μας αποτελειώσουν κάποιοι…. Πάλι νέα μέτρα, νέα εισφορά στα ακίνητα… Αλλά με μία διαφορά αυτή τη φορά. Τώρα θα κυνηγήσουν την φοροδιαφυγή, τώρα θα κυνηγήσουν τα χαμένα έσοδα, τώρα, τώρα τώρα…… Τρίχες κατσαρές!!!! Μόνο τα έσοδα που θα είχε εισπράξει το κράτος από τα λαθραία τσιγάρα που έχουν πιαστεί φέτος θα κάλυπταν μια τρύπα. Σκεφθείτε τι συμβαίνει με το αλκοόλ….. Πιάνονται εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία αντικείμενα Κινεζικής προέλευσης σε παράνομες αποθήκες. Και μπράβο σε αυτούς που κάνουν καλά την δουλειά τους! Αλλά όλα αυτά πως μπήκαν στην χώρα; Δεν μπορεί όλα να μπαίνουν με παράνομους τρόπους; Μήπως τα βάζουν μέσω κάποιων τελωνείων κάποιοι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι; Την άλλη φορά κατασχέθηκαν κοντέινερς με τσιγάρα και εστάλησαν προς φύλαξη σε μια αποθήκη στην Στυλίδα από όπου εκλάπησαν και το δημόσιο έχασε 10 εκατομμύρια ευρώ. Τιμωρήθηκε κανείς; Δεν νομίζουμε…. Τυχαίο; Καθόλου!!

Και τελικά που καταλήγει κανείς αναλογιζόμενος όλα τα ανωτέρω; ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ. Το εύκολο κέρδος. Και αν η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου την είχε κτυπήσει από την πρώτη στιγμή, σήμερα δεν θα βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε, στην εντατική! Αλλά πώς να την κτυπήσει που έχει και αυτό όπως και τα άλλα κόμματα προσβληθεί από τον «ιό» της διαφθοράς; Και ποιος να βάλει πλάτη σήμερα από τον ελληνικό λαό όταν βλέπει δύο χρόνια τώρα να βασιλεύει η ανομία, η διαφθορά και που θεωρεί ότι ότι γίνεται γίνεται για τα μάτια του κόσμου; Να γιατί φωνάζαμε κύριε Πρωθυπουργέ, κυβερνήστε! Πάρτε κεφάλια επίορκων, φοροφυγάδων, διεφθαρμένων. Ξέρετε ότι η Κόπρος του Αυγεία χρειάστηκε έναν Ηρακλή για να καθαριστεί και ένας Μέγας Αλέξανδρος για να λυθεί (κοπεί;) ο Γόρδιος δεσμός!! Για να δούμε λοιπόν, οι πολιτικοί μας, θα φθάσουν έστω στο μικρό δακτυλάκι του κάποιον από τους δύο; Ή η «κόλαση» είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμαστε;

Διογένης ο Κυνικός
trelokouneli

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.