Δυτ. Μακεδονία: Αναζήτηση εκτάσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών



fotovoltaika34656453Την ένταξη δημοτικών εκτάσεων στο σχέδιο ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των φωτοβολταϊκών , θα διερευνήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, με επιστολή του προς τους δήμους της περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά από σύσκεψη που είχε με αυτοδιοικητικούς φορείς της περιοχής, στην Κοζάνη, ανακοίνωσε την πρόθεση αναζήτησης εκτάσεων ενώ σημείωσε ότι για τη δυτική Μακεδονία χρηματοδοτούνται έργα, συνολικού ύψους 190 εκατομμυρίων ευρώ.

«Αλλα είναι μεγάλα έργα, όπως η τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, και άλλα μικρότερα, όπως η διαχείριση υδάτων σε όλη την Περιφέρεια», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με δηλώσεις του, αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις, εκτός από την υπογραφή για τις απαλλοτριώσεις στη Μαυροπηγή, θα συσταθεί ταχύτατα μια δομή για τις απαλλοτριώσεις άλλων περιοχών, όπως η Ακρινή.

«Θα συνεργαστούμε για τα ζητήματα αυτά με τις υπηρεσίες του υπουργείου, θα έχουμε επαφές με τους δημάρχους και στην Αθήνα για να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για τα έργα αυτά, και θα επανέλθουμε» ανέφερε σχετικά.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.