Χιλιάδες επισκέπτες στην Πρέβεζα για τη «Γιορτή της Σαρδέλας»…



«Η Γιορτή της Σαρδέλας», εδώ και περίπου 30 χρόνια, είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Πρέβεζας, συγκεντρώνοντας χιλιάδες επισκέπτες από την Ήπειρο, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το Σάββατο, στο λιμάνι της πόλης, θα ανάψουν δεκάδες ψησταριές και θα ψηθούν μεγάλες ποσότητες σαρδέλας, «το ψάρι του φτωχού» όπως το αποκαλούσαν παλιά λόγω της χαμηλής του τιμής και το οποίο αφθονεί στον Αμβρακικό και το Ιόνια, παρά τις ζημιές που προκλήθηκαν από το ανεξέλεγκτο ψάρεμα με τις τράτες. Ταυτόχρονα θα διανέμεται στους επισκέπτες και άφθονο κρασί, ενώ για την διασκέδασή τους έχουν προγραμματισθεί εμφανίσεις από τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα.

Παλιότερα η «Γιορτή της Σαρδέλας» γίνονταν αρχές Αυγούστου, αλλά ο Δήμος της Πρέβεζας που διοργανώνει την εκδήλωσε, την μετέφερε για το τέλος του μήνα και έτσι θα γίνεται και στο μέλλον, προκειμένου να παραταθεί η τουριστική σαιζόν και με εκδηλώσεις. Δεκάδες εθελοντές, προσφέρθηκαν και θα συμμετάσχουν στο ψήσιμο της σαρδέλας και την διανομή του κρασιού, για να έχει απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση.

peramatozoa.info


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.