Υψηλά ποσοστά επιτυχίας σε ΑΕΙ-ΤΕΙ στην Κοζάνη!



sxoleio_ptolemaidaΣτο 85% έφθασε το ποσοστό επιτυχίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των αποφοίτων των λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, καθώς εισάγονται 1397 μαθητές από το σύνολο 1506 που κατέθεσαν μηχανογραφικό δελτίο.  Στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών το ποσοστό επιτυχίας έφθασε στο 70% με τους επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να φθάνουν τους 211 από τους 302 υποψηφίους.

Συνολικά φέτος οι εισακτέοι στις πέντε σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, είναι 600 με τη βάση να σημειώνει όμως πτώση από 582 μόρια έως 2.976.  Λιγότεροι κατά 1.793 σε σχέση με πέρυσι είναι οι εισακτέοι των ημερησίων λυκείων στα τμήματα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, όπου φέτος μάλιστα δεν έγινε καμία εισαγωγή φοιτητών σε τρία από τα 18 τμήματα και συγκεκριμένα σε ένα από το παράρτημα των Γρεβενών και δύο της Φλώρινας. Στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οι εισακτέοι είναι 2.063 έναντι 3.856 πέρυσι. Στα τμήματα του ΤΕΙ στην Κοζάνη οι εισακτέοι φέτος είναι 1.114, έναντι 2.185 πέρυσι, στα δύο τμήματα του παραρτήματος των Γρεβενών οι εισακτέοι είναι 282 έναντι 392 πέρυσι, στο παράρτημα Καστοριάς 628 έναντι 912 το 2010 και στο παράρτημα του ΤΕΙ στη Φλώρινα μόλις 39 έναντι 367 πέρυσι.

Μιλώντας σήμερα Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 στην ΕΡΑ Κοζάνης, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Χαραλαμπίδης, σημείωσε πως με τον αριθμό των εισακτέων σε αυτά τα επίπεδα κάτι λιγότερο από τον αριθμό, που αιτήθηκε το ίδρυμα από το Υπουργείο, επέρχεται μια ισορροπία, που αν δεν υπήρχαν οι μειώσεις εκτάκτου προσωπικού και η απαγόρευση προσλήψεων θα μπορούσε να αποδώσει περισσότερα. Ο κ. Χαραλαμπίδης επιφυλάχτηκε για την στάση των ΤΕΙ μετά την αυριανή σύνοδο των Προέδρων που θα γίνει στην Αθήνα για άλλες ενέργειες όσον αφορά το νέο νόμο πλαίσιο αλλά και όλα τα ζητήματα χρηματοδότησης των ΤΕΙ.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.