Νεκρός αξιωματικός της πυροσβεστικής σε πυρκαγιά στη Λακωνία



Ο 49χρονος Αντιπύραρχος Κωσταντίνος Καστρής του Παναγιώτη, έχασε την ζωή του κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή Βαθύ της Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα  συνθήκες, ο άτυχος αξιωματικός εγκλωβίστηκε στο μέτωπο της φωτιάς και κάηκε. Μαζί με τον διοικητή ,ήταν ένας ακόμα πυροσβέστης ο οποίος αγνοείται. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του αξιωματικού θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, μεσίστιες θα κυματίζουν αύριο οι σημαίες, ως ένδειξη πένθους, σε όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ημέρα ταφής του θανόντος.

Ενός λεπτού σιγή τήρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, τιμώντας την μνήμη του άτυχου διοικητή της πυροσβεστικής.

Συλληπητήρια για το θάνατο του αξιωματικού

Τη θλίψη του για τον θάνατο του αντιπυράρχου Κωνσταντίνου Καστρή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι: «η θυσία του την ώρα του καθήκοντος μας υπενθυμίζει τη συλλογική μας ευθύνη να προστατεύσουμε την κοινή μας κληρονομιά, τον φυσικό πλούτο της χώρας μας. Ας είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε σε αυτήν την προσπάθεια» και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του άτυχου αξιωματικού του Πυροσβεστικού σώματος.

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Καστρή αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Στο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας αναφέρεται στην αυτοθυσία και την αυταπάρνηση του αξιωματικού και κάνει λόγο για αρετές οι οποίες “μας συγκινούν βαθιά και μας φέρνουν αντιμέτωπους με το αδιαμφισβήτητο καθήκον μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να είναι το τελευταίο θύμα στα μέτωπα της φωτιάς”.

Εκ μέρους της Ν.Δ., ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής, Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Αντιπύραρχου Κωνσταντίνου Καστρή για την απώλεια του, την ώρα της εκπλήρωσης του καθήκοντος. Ο Κωνσταντίνος Καστρής με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, έδωσε άνιση μάχη με τις φλόγες και έχασε τη ζωή του. Ευχόμαστε, ο ηρωικός Αντιπύραρχος να είναι το τελευταίο θύμα που θρηνούμε στη μάχη της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών».

Τη θλίψη του για το θάνατο του Κ. Καστρή, εκφράζει ο ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του: «Ο τραγικός θάνατος του 49χρονου διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γυθείου, Κωνσταντίνου Καστρή εν ώρα καθήκοντος μας γεμίζει με θλίψη, αλλά και με ερωτηματικά για τις συνθήκες εργασίας και την ασφάλεια των πυροσβεστών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου πυροσβέστη πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, σε μια περίοδο που οι ανεπάρκειες σε προσωπικό και μέσα για την κατάσβεση των πυρκαγιών, λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης, δεν προβληματίζουν επαρκώς την Πολιτεία. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

enet.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.