Αν μπορείτε λύστε μας την απορία σας παρακαλουμε…



Την ώρα που η κρίση στο δημοσιογραφικό επάγγελμα στέλνει κατά δεκάδες τους συναδέλφους στα ταμεία ανεργίας και στην ανέχεια, κάποιοι καλοί συναδελφοι, όπως οι εικονιζόμενοι στην παραπάνω φωτογραφία, υπόσχονται να διδάξουν -με το αζημίωτο- τα μυστικά του επαγγέλματος, σε όσους και όσες θελήσουν να σπουδάσουν τη δημοσιογραφία.

Όχι σε κάποια πανεπιστημιακή σχολή, γιατί εκεί για να διδάξεις πρέπει να έχεις διδακτορικό. Σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα γνωστα μας ΙΕΚ. Σεπτέμβριος πλησιάζει και η αγωνία χιλιάδων οικογενειών για το μέλλον του παισδιού τους κορυφώνεται. Πολύ περισσότερο μετά και απο την ανακοίνωση των βάσεων την ερχόμενη Δευτέρα.

Τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσουν στον εαυτό τους όμως όλοι αυτοί οι επίδοξοι μελλοντικοί δημοσιογράφοι, είναι αμείλικτα:

  • Που θα εργαστούν όταν τελειώσουν την διετή -συνήθως- φοίτησή τους;
  • Τι αποδοχές και τι ωράριο εργασίας θα έχουν;
  • Πόσο ικανοποιημένοι θα είναι απο την πληθώρα υποχρεώσεων που θα έχουν σε συνδυασμό με την πλήρη έλλειψη δικαιωμάτων;

Αφού τα μελετήσουν όλα αυτά προσεκτικά και με ψυχραιμία θα πρέπει να είναι σχεδόν σίγουρη η αλλαγή πλεύσης αναφορικώς με το επαγγελματικό τους ορίζοντα. Την ώρα που τα 3/4 των επιχειρήσεων Τύπου και Media κινδυνεύουν με χρεωκοπία, την ώρα που ο μέσος μισθός ενός δημοσιογράφου έχει κατρακυλήσει στα 1000 ευρώ, οι μόνοι που θα κερδίσουν σίγουρα απο την επιλογή των επίδοξων μελλοντικών δημοσιογράφων, είναι οι ιδιοκτήτες των σχολών και οι “διδάσκοντες”.

Αλήθεια να διδάξει ο Σωτήρης Δανέζης το καταλαβαίνουμε. Η εμπειρία του στο πεδίο της μάχης και του ρεπορτάζ είναι σημαντική. Να διδάξει ο Κουβαράς επίσης το καταλαβαίνουμε καθώς είναι απο τους πρωτοπόρους στη δημοσιογραφική έρευνα. Ο Χατζηνικολάου και η Στάη να διδάξουν τεχνικές συνεντεύξεων και παρουσίασης εδήσεων και εμπομπών επίσης το καταλαβαίνουμε. Αντε να καταλάβουμε ακόμα και την εμπειρία Πολίτη, Αυτιά, Κώνστα στο ρεπορτάζ τους.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνουμε όμως με ΤΙΠΟΤΑ είναι ΤΙ ΣΚ@Τ@ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ;;;

anergoidimosiografoi.blogspot.com

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.