Η κατάντια του ελληνικού πανεπιστημίου διώχνει τους αριστούχους



0a1oiho54Με δάκρυα χαράς και ενθουσιασμού υποδέχτηκαν οι περισσότεροι υποψήφιοι τη χτεσινή ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ αρκετοί μαθητές κατόρθωσαν να περάσουν το κατώφλι της σχολής των ονείρων τους, εξαιτίας της πτώσης ρεκόρ που σημείωσαν οι φετινές βάσεις.

Ωστόσο, ένας υποψήφιος – υπόδειγμα στην ηλικία των 18 έκανε τη διαφορά, παγώνοντας τα χαμόγελα ενθουσιασμού των στενών φίλων και συγγενών.

Η οικονομική κρίση και οι πελατειακές σχέσεις που κυριαρχούν στον εργασιακό στίβο ωθούν τον 18χρονο αριστούχο Νικόλαο Περάκη να κλείσει οριστικά την πόρτα στην Ελλάδα και να

μεταναστεύσει μόνιμα στην Γερμανία, επιβεβαιώνοντας τη ρήση ότι “η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της”.

Ο 18χρονος Νίκος κατάφερε να εισαχθεί στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, συγκεντρώνοντας μία από τις υψηλότερες βαθμολογίες πανελλαδικώς, δηλαδή 19.721 μόρια, αλλά δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει πτυχίο από τη χώρα του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Αδέσμευτος Τύπος”, ο μικρός, αλλά θαυματουργός Νίκος αν και δηλώνει ευτυχής που κατάφερε να εισαχθεί σε ένα από τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα της χώρας, επιθυμεί να φύγει στο εξωτερικό.

“Ήμουν μαθητής στη Γερμανική Σχολή Αθηνών και παράλληλα με τις πανελλήνιες, έδωσα και τις αντίστοιχες Γερμανικές και κατάφερα να πάρω υποτροφία για τη σχολή Μηχανολογίας του Μόναχο”, δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα.

Αν και για καιρό τώρα η επιλογή αποτελούσε δίλημμα, πλέον δηλώνει πεπεισμένος για τη μόνιμη μετανάστευσή του. “Τι να κάνω εδώ;”, αναρωτιέται.  “Στη Γερμανία ξέρω ότι θα μπορώ να ολοκληρώσω τον κύκλο σπουδών μου στα τέσσερα χρόνια, χωρίς να αγωνιώ για κάθε εξάμηνο για το αν θα το χάσω ή όχι, λόγω καταλήψεων, κινητοποιήσεων και έλλειψης οργάνωσης. Λυπάμαι αλλά είναι καλύτερο για μένα να φύγω”, ολοκληρώνει ο 18χρονος Νίκος.

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.