O Οθέλλος στην Κοζάνη με Κιμούλη, Μαρκουλάκη και Καρύδη στις 30 Ιουνίου



0aa3jhfujy76Ο Γιώργος Κιμούλης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης , θα παρουσιάσουν φέτος το καλοκαίρι το έργο του Σαίξπηρ … «Οθέλλος». Πρόκειται για μιαμεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη (Οθέλλος), τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Ιάγος), τη Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), την Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία), και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη (Κάσσιος), ενώ θα πλαισιώνονται και από ένα θίασο 10 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών. Στην Κοζάνη, η παράσταση θα ανεβεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο.

Η μετάφραση και ησκηνοθεσία είναι των Γιώργου Κιμούλη – Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου και οι φωτισμοί της Ελίζας Αλεξανδροπούλου.

Η τραγωδία της ζήλειας, της προδομένης εμπιστοσύνης και της εκδίκησης που γεννά ο φόβος του διαφορετικού.

Η ιστορία του Μαυριτανού Οθέλλου, υψηλόβαθμου στρατιωτικού, ο οποίος έχοντας πέσει θύμα της παγίδας του φιλόδοξου υπασπιστή του Ιάγου, σκοτώνει, τυφλωμένος απ’ τη ζήλεια, τη γυναίκα του Δυσδαιμόνα.

Ο Οθέλλος γράφτηκε περίπου το 1603, την ίδια εποχή με τα άλλα έργα του Σαίξπηρ ¢μλετ, Μάκβεθ και Βασιλιάς Ληρ και δημοσιεύτηκε το 1622.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Μουσική: Δημήτρης Μαραμής

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Κινησιολογική επιμέλεια: ¸λενα Γεροδήμου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δώρα Στυλιανέση

Οργάνωση Παράστασης: Βαρβάρα Μερτύρη

Στην παράσταση επίσης συμμετέχουν: Πετροπουλέας Ηλίας, Ψυχογιός Γιώργος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Παναγιωτίδης Στάθης, Σάκκουλης Μιχάλης, Μιχάκος Νίκος, Μητροπούλου Δομνίκη, Παπαδοπούλου Μαρία,  Μυλωνάς Γιάννης, Ανανία Τραϊάνα.

Ο Χρόνος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.