Οι κρητικοί της Κοζάνης τίμησαν χθες τα « 70 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης»



0aa54354368kuytfl87Εκδήλωση μνήμης για τα  « 70 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης» πραγματοποίησε χθες ο Σύλλογος Κρητών Κοζάνης «Η Μεγαλόνησος». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με επιμνημόσυνο δέηση στον Άγιο Νικόλαο και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της πλατείας από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και τους προέδρους των Συλλόγων Κρητών της Κοζάνης και της ευρύτερης περιοχής της Δυτ. Μακεδονίας.

Αμέσως μετά οι προσκεκλημένοι και τα μέλη του συλλόγου επισκέφθηκαν την αίθουσα «Φίλιππος»  έκθεση φωτογραφικού υλικού από τη Μάχη της Κρήτης. Ακολούθησε χαιρετισμός και ομιλία από τον πρόεδρο του συλλόγου Στυλιανό Πιτένη ( Αβαράκη). Στην Μάχη της Κρήτης ήταν αφιερωμένη και η ομιλία του Διδάκτορα ιστορίας Αθανασίου Καλανιώτη. Στη συνέχεια προβλήθηκε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η 11η μέρα» και οι εκδηλώσεις έκλεισαν με παραδοσιακούς χορούς και κριτικά τραγούδια από το χορευτικό και τους καλλιτέχνες του συλλόγου.

Θάρρος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.