Οι Αγανακτισμένοι “νίκησαν” τους κουκουλοφόρους!



aganaktismenos_mpompiras124141Μετά από τρίωρη σχεδόν “μάχη” οι Αγανακτισμένοι διεκδίκησαν και κέρδισαν επάξια την πλατεία Συντάγματος, στην οποία κουκουλοφόροι προκάλεσαν ταραχές και επεισόδια.

Ο απολογισμός της Τρίτης (28/06) είναι 21 τραυματίες αστυνομικοί και έξι πολίτες, καθώς και πέντε συλλήψεις και 17 προσαγωγές.Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Αμαλίας, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Όθωνος, στη συμβολή της Ερμού με την πλατεία Συντάγματος.

Αναρχικοί και μέλη της Χρύσης Αυγής επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, ενώ οι ταραξίες αντιμετώπισαν και τις έντονες αποδοκιμασίες των “Αγανακτισμένων”, οι οποίοι προσπάθησαν να περιφρουρήσουν την ειρηνική διαδήλωση τους.

Πέτρες και αντικείμενα εκσφενδονίστηκαν κατά των αστυνομικών, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Ένα βαν εταιρείας τηλεφωνίας τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ το χειρόφρενο του λύθηκε και προσέκρουσε σε περίπτερο. Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες σε μια προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά.

Λίγο αργότερα και δεύτερο βαν κινητής τηλεφωνίας βρέθηκε στις φλόγες.

Τους τραυματίες αστυνομικούς παρέλαβαν τραυματιοφορείς στη συμβολή των οδών Σταδίου και Βουκουρεστίου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ δεν διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο.

Συνολικά έξι πολίτες έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι και μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρας”.

Άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν πριν από λίγο στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

cosmo.gr


Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.