Σύσκεψη του Δημάρχου Κοζάνης με εκπροσώπους του ΙΓΜΕ



0auy97y60Σύσκεψη υπό την προεδρεία του Δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιουνίου 2011 στο γραφείο του Δημάρχου, με βασικό θέμα συζήτησης την υφιστάμενη κατάσταση στο ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και την πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για κατάργηση ή συγχώνευσή του.

Στη σύσκεψη παρίσταντο οι κ. Β. Σημανδράκος και  κ. Σ. Ελευθεριάδης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ (Γεωτεχνικό Επιμελητήριο) αντίστοιχα, ο κ. Δ. Μαυροματίδης πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Αθ. Τολιόπουλος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, καθώς και ο κ. Κ. Κυριακίδης γενικός γραμματέας του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Επίσης, στην συζήτηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των ΙΓΜΕ. Συγκεκριμένα οι κ. Η. Κελεσίδης (Κοζάνη), Ε. Παφίλης (Κοζάνη), Ε. Μωραΐτη (Αθήνα),  Χ. Σμυρνιώτης (Αθήνα), Μ. Χάγιου (Αθήνα), Ν . Αρβανιτίδης (Ξάνθη).

Στο πλαίσιο της συζήτησης οι εκπρόσωποι τοι ΙΓΜΕ κατέθεσαν τις θέσεις και προτάσεις τους σχετικά με την πορεία του ινστιτούτου και το ερευνητικό του έργο, ενώ επεσήμαναν την σημασία της συνέχισης λειτουργίας του, καθώς το προσφερόμενο ερευνητικό έργο, όπως επεσήμαναν, συνδέεται άμεσα με την αναπτυξιακή πορεία της εκάστοτε περιοχής.  

Ο Δήμαρχος Κοζάνης, εξέφρασε την αντίθεση του σε μία προοπτική που θα περιλαμβάνει την κατάργηση του ΙΓΜΕ,  υπογράμμισε το πλούσιο ερευνητικό έργο προσφέρει εδώ και χρόνια το ινστιτούτο (νερό, ενεργειακά ορυκτά, προστασία περιβάλλοντος, γεωθερμία) και εξέφρασε την αμέριστη  συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων του ΙΓΜΕ, το οποίο θεωρεί πολύτιμο συνεργάτη και σημαντικό εργαλείο στην προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων αναγνώρισαν το έργο του ΙΓΜΕ στην περιφέρεια και την συμβολή του στην αναπτυξιακή προσπάθεια του τόπου, εξέφρασαν δε την ομόθυμη απάντηση για την διατήρηση και ανάπτυξη του ΙΓΜΕ στη Δυτική Μακεδονία.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.