Ποια βουλευτής της ΝΔ έκανε babysitting στον Γιώργο Παπανδρέου!



Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ , Έλσα Παπαδημητρίου ήταν η παλιά φίλη της οικογένειας Παπανδρέου που πρόσεχε τον πρωθυπουργό, όταν ήταν μικρός. Η ίδια είχε φυλάξει μάλιστα τον Γιώργο Παπανδρέου για να βγούν έξω το βράδυ ο Ανδρέας και η Μαργαρίτα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” η κα Παπαδημητρίου υπήρξε στα φοιτητικά της χρόνια για ένα διάστημα babysitter του Γιώργου Παπανδρέου και των αδελφών του στο Καστρί.
Η σχέση των δύο οικογενειών ξεκινά από τη δεκαετία του 1960 και τα χρόνια της Ένωσης Κέντρου, όταν ο πατέρας της νυν βουλευτού Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν στέλεχος του κόμματος του οποίου είχε την ηγεσία ο Γεώργιος Παπανδρέου, παππούς του σημερινού πρωθυπουργού. Η σχέση αυτή ενδυναμώθηκε όταν η σημερινή βουλευτής Αργολίδας σπούδαζε Αρχιτεκτονική στο διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στις ΗΠΑ έχοντας μάλιστα καθηγητή τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η νεαρή τότε φοιτήτρια είχε την τύχη να είναι “προστατευόμενη” του επιφανούς οικονομολόγου και μετέπειτα πρωθυπουργού της Ελλάδας, με δεδομένη την καλή οικογενειακή σχέση, η οποία παραλίγο να διαταραχθεί εξαιτίας της επιλογής του πατέρα της το 1965 να ακολουθήσει τους αποστάτες και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αναλαμβάνοντας μάλιστα και υπουργικό χαρτοφυλάκιο για λίγους μήνες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα “Πρώτο Θέμα”, η καλή σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο οικογένειες είχε ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα Σαββατοκύριακα η κυρία Παπαδημητρίου να αναλαμβάνει τότε το babysitting των παιδιών Παπανδρέου, προκειμένου ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και η Μαργαρίτα να έχουν ξέγνοιαστες εξόδους.

Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε για τον οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, διατηρεί άριστες προσωπικές σχέσεις με τη βουλευτή της Ν.Δ. και συζητούν σε πολύ θερμό κλίμα όταν συναντιούνται εκτός Κοινοβουλίου.
tlife

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.