Δεν ξέρει τι έχει ο Καντάφι…



kantafi_fotoΗ βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη εντοπίσει τα περιουσιακά στοιχεία του Λίβυου και μέσα σε μερικές μέρες θα τα έχει κατασχέσει. Σύμφωνα με την Daily Telegraph, η περιουσία αποτελείται από δισεκατομμύρια σε καταθέσεις αλλά και μια έπαυλη αξίας 10 εκατομμυρίων στερλινών στο Λονδίνο. Η συνολική αξία είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια στερλίνες. Η κίνηση αυτή της Βρετανίας αποτελεί μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας να πειστεί ο Λίβυος δικτάτορας να αφήσει την εξουσία. Σύμφωνα με πηγές, η πρώτη προτεραιότητα της βρετανικής κυβέρνησης είναι να φύγουν από τη Λιβύη οι βρετανοί υπήκοοι ενώ ακολουθεί να δεσμευτούν τα περιουσιακά στοιχεία του Μ. Καντάφι.

Ο ίδιος ο Ντείβιντ Κέμερον εξέφρασε τη δυσφορία του για την αντιμετώπιση της κρίσης από τη κυβέρνηση του σε επικοινωνία του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Αναμένεται όταν τελειώσει η κρίση στη Λιβύη, να μεταφερθούν διπλωμάτες σε άλλα πόστα ως αποτέλεσμα των ενεργειών τους.

trelokouneli.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.