Σημαντικά έργα πολιτισμού σε Σιάτιστα και Αιανή



2fc28682092a16182f6180676cbcaΜεγάλα έργα-παρεμβάσεις στη Σιάτιστα και στην Αιανή, στον τομέα του πολιτισμού, ανακοίνωσε χθες η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα. Πρόκειται για δράσεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013 και αφορούν στην σποκατάσταση του αρχοντικού «Πουλκως» στη Σιάτιστα Κοζάνης, αλλά και στη στερέωση και μερική αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Αιανής Κοζάνης και των αγροικιών, καθώς και στον εξοπλισμό αποθηκευτικών χώρων, βιβλιοθήκης και εργαστηρίων  του Μουσείου της Αιανής!
 

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Με γνώμονα την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και φυσιογνωμίας της Δυτικής Μακεδονίας η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ενέκρινε την ένταξη πέντε έργων πολιτισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013». Έτσι με τα έργα που θα ξεκινήσουν μνημεία και  αρχαιολογικοί χώροι στην Κοζάνη και την Καστοριά αναδεικνύονται και γίνονται προσβάσιμοι και επισκέψιμοι για το κοινό, ενώ ενισχύεται με εξοπλισμό το αρχαιολογικό μουσείο Αιανής.
Τα έργα που εντάχθηκαν συνολικού προϋπολογισμού 3,7εκατ. ευρώ περίπου είναι:

•    Αποκατάσταση αρχοντικού Πουλκως στη Σιάτιστα Κοζάνης.

•    Στερέωση και μερική αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Αιανής Κοζάνης και των αγροικιών α και β.

•    Εξοπλισμός αποθηκευτικών χώρων, βιβλιοθήκης και εργαστηρίων αρχαιολογικού μουσείου Αιανής.

•    Αποκατάσταση του ναού Αγίων Αποστόλων ενορίας Ελεούσης στην Καστοριά.

•    Αποκατάσταση του ναού Αγίου Νικολάου του Τζώτζα στην Καστοριά

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.