Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ! Στο στρατό η εξουσία…



Ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της χώρας, παραιτείται και μεταβιβάζει την εξουσία του στο στρατό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Πανηγυρισμοί ξέσπασαν αμέσως μετά την παραίτηση, στην πλατεία Ταχρίρ.

 

Ο Χόσνι Μουμπάρακ, νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το Κάιρο, μαζί με την οικογένειά του.

 

Ο γενικός γραμματέας του κυβερνώντος Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος στην Αίγυπτο, Χόσαμ Μπαντράουι, που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες, παραιτήθηκε σήμερα τονίζοντας ότι η Αίγυπτος χρειάζεται νέα κόμματα.

“Πρόκειται για την παραίτησή μου τόσο από τη θέση μου όσο και από το κόμμα” δήλωσε ο κ. Μπαντράουι μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαγιάτ.

 

Νέα σοβαρά επεισόδια

Περίπου χίλιοι Αιγύπτιοι επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικού τμήματος στην πόλη ελ-Αρίς του βορείου Σινά επιχειρώντας να απελευθερώσουν κρατούμενους και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Ρόιτερς.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, οι πολίτες πυρπόλησαν τρία αυτοκίνητα και έριξαν βόμβες μολότοφ.

Διαδηλωτές κατάλαβαν σήμερα κυβερνητικά κτίρια στο λιμάνι του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Αραμπίγια.

Εξάλλου χιλιάδες άνθρωποι κατευθύνονται προς το προεδρικό μέγαρο και στην Αλεξάνδρεια, μεταδίδει το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα.

 

Η διαδήλωση ξεκίνησε μετά την προσευχή της Παρασκευής, μετά την χθεσινή άρνηση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί.

 

news247

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.