Κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα της Κοζάνης την Τετάρτη



agora_kozanisΚλειστά θα παραμείνουν όλα τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη της Κοζάνης την ερχόμενη Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, μετά από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, ο οποίος συντάσσεται με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου, στο τριήμερο πανελλαδικών κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει για τις 21-23 Φεβρουαρίου (Δευτέρα έως Τετάρτη).

Αναλυτικότερα, η ΕΣΕΕ εκπροσωπώντας το ελληνικό εμπόριο αποφάσισε να δηλώσει την αντίθεσή της στην απειλή αφανισμού που δέχεται η ελληνική μικρομεσαία επιχείρηση με τη διοργάνωση τριημέρου κινητοποιήσεων που θα κορυφωθεί με το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων πανελλαδικά την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου. Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων, πανελλαδικά, οι έμποροι θα υποβάλλουν υπόμνημα στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε δημάρχους περιφερειάρχες κ.ο.κ., μια σειρά συναντήσεις και επισκέψεις στο αρμόδιο υπουργείο, παρουσία στις εφορίες κ.α.

Την δυσχερή κατάσταση στην οποία ζουν καθημερινά οι έμποροι, συνολικά αλλά ειδικότερα στην περιοχή μας, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης Αθανάσιος Δραγατσίκας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε από αυτή μας την κινητοποίηση είναι ότι δεν πάει άλλο. Βλέπουμε κάθε μέρα τα άδεια μας τα μαγαζιά, τη συρρίκνωση των εισοδημάτων». Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι πολλά τα καταστήματα στην Κοζάνη που οδεύουν ολοταχώς για κλείσιμο, ενώ δεκάδες έχουν βάλει ήδη λουκέτο. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει πως το τελευταίο διάστημα στην Κοζάνη έχει παρουσιαστεί το εξής φαινόμενο: Έχουν πολλαπλασιαστεί τα πρόστιμα της Επιθεώρησης Εργασίας».

Μάλιστα, όσες παραβιάσεις έχουν σημειωθεί σε όλη την Ελλάδα, μόνο τόσες έχει η πόλη της Κοζάνης, ξεχωριστά (σε ότι αφορά το μισθολογικό, τα ωράρια εργασίας των εργαζομένων κ.α.).

Οι έμποροι ζητούν να σκύψει η κυβέρνηση πάνω στα προβλήματά τους, ενώ αξίζει να αναφερθεί, πως είναι η πρώτη φορά που οι εμπορικοί σύλλογοι και οι έμποροι εν προκειμένω, παίρνουν απόφαση να κλείσουν τα μαγαζιά τους, ωστόσο όπως προσθέτει ο κ. Αθανάσιος Δραγατσίκας ήταν χρόνιο αίτημά πολλών. Ο ίδιο απηύθυνε, τέλος, κάλεσμα στους συναδέλφους του να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση, εκτιμώντας ότι εν τέλει θα το πράξουν μαζικά, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει.

Με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης, καλεί τους συναδέλφους του να πουν:

* «ΟΧΙ άλλα λουκέτα στα μαγαζιά
* ΟΧΙ στο φορολογικό εκβιασμό και την οικονομική βία
* ΟΧΙ σε άλλες αυξήσεις άμεσων και έμμεσων φόρων
* ΟΧΙ στην άλωση της ελληνικής αγοράς από τους πολυεθνικούς ομίλους.
* ΟΧΙ στην ανεξέλεγκτη λειτουργία εμπορικών υπερχώρων
* ΟΧΙ  στην απελευθέρωση του υπαίθριου εμπορίου.
* ΟΧΙ στη φοροδιαφυγή του παρεμπορίου.
* ΟΧΙ στην μετατροπή των εμπορικών δρόμων των πόλεων σε «νεκροταφεία» του μικρομεσαίου ελληνικού εμπορίου
* ΟΧΙ στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
* ΟΧΙ στον στέγνωμα της αγοράς από τις ελληνικές τράπεζες».

ΠΑΣΕΒΕ: «23 Φλεβάρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας»

Εντωμεταξύ, κάλεσμα στους εμπόρους να συμμετέχουν στην απεργία απηύθυνε και η ΠΑΣΕΒΕ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«…Η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης για κλείσιμο των καταστημάτων συνοδεύεται με αιτήματα και αιτιολογείται με επιχειρήματα και λογική, που δεν θίγουν τον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής που μας εξοντώνει, αλλά στην ουσία την αποδέχεται.

Η θέση της ΠΑΣΕΒΕ επιβεβαιώνεται: Η οργανωμένη ενιαία και συντονισμένη πάλη με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζεται και ενάντια σ’ αυτά που έρχονται, είτε με το “επικαιροποιημένο μνημόνιο”, είτε με την “επαναδιαπραγμάτευση του χρέους” και το “ευρω-ομόλογο” ή όπως αλλιώς το ονομάσουν, μπορεί να βάλει φραγμό στην πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια, πατώντας στα “κουφάρια” των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ.

Γι’ αυτό την Τετάρτη 23 Φλεβάρη κλείνουμε τα μαγαζιά μας και πορευόμαστε με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην πανελλαδική απεργία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ».

Πρωινός Λόγος

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.