Ηλεκτρονική κάρτα πληρωμών



11ilektkartaΤη χορήγηση δανείων από πλευράς τραπεζών ώστε οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να μπουν στη ρύθμιση για την περαίωση, αλλά και τη δημιουργία ηλεκτρονικής κάρτας για όλους τους πολίτες, συμφώνησαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα οι κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοίδης και Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Η ηλεκτρονική κάρτα θα χρησιμοποιείται σε κάθε συναλλαγή, και μέσω αυτής το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα κάθε συναλλαγής και ΦΠΑ, ενώ οι πολίτες θα απαλλαγούν από τη συλλογή αποδείξεων.

 

Το υπουργείο Οικονομικών εγκαταλείπει το προηγούμενο σχέδιο για χορήγηση κάρτας με… barcode σε κάθε πολίτη για την καταγραφή των συναλλαγών του και προωθεί αντ’ αυτού τη χορήγηση καρτών από τις τράπεζες, ή εναλλακτικά το υπουργείο Οικονομικών. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει, αλλά όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου η κάρτα αυτή θα φέρει τον ΑΦΜ κάθε πολίτη, θα χορηγείται είτε από κάθε τράπεζα ξεχωριστά είτε από το ΥΠΟΙΚ και μέσω των υποδομών POS που έχουν τα καταστήματα θα εγγράφονται στον λογαριασμό του πολίτη οι πόντοι από τις αποδείξεις. Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο οικονομικών θα έχει εικόνα του τζίρου και θα μπορεί να ελέγχει τις ροές ΦΠΑ, θα μπορεί να κάνει διασταυρώσεις και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να μαζεύουν το χαρτομάνι των αποδείξεων για να δικαιολογήσουν το αφορολόγητο. Εξετάζεται, όπως είπε ο υπουργός, εάν η κάρτα αυτή θα είναι χρεωστική κάρτα, ώστε να διευκολύνεται και ο περιορισμός της χρήσης μετρητών. Παράλληλα, προωθείται η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΓΓΠΣ και τις τράπεζες.

 

πηγή: euro2day.gr

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.